Reviews over Le Grand Massif

Bekijk reviews van Le Grand Massif Actueel weer Le Grand Massif en voorspelling komende dagen (vrij zonnig) / -4°  

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Le Grand Massif

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Le Grand Massif

Door Mees H. op 11-03-2012
super gebied mooie nieuwe liften (zelfs een 8 persoons stoeltjes lift)
goede sfeer, brede goed geprepareerde pistes. in flaine zijn de eet gelegenheden wel erg matig.
Door Cotelis Maria op 09-02-2012
Heel mooi en uitgestrekt gebied,prachtige en goed onderhouden pistes,voor alle niveau's. Elk kwartier komt er een bus langs,als je te ver van de piste zit.
Wel serieus koud dit jaar.
Door H.B. op 21-08-2011
Super mooie en logische ski-gebied met vele mogelijkheden voor iedereen. Door grote investeringen laatste tijd denk ik dat Flaine met super-sneeuw kwaliteit dat men beschikt andere grote ski gebieden a La Plagne-3 valleien zal overtreffen. Ik denk als men nog meer gezelligheid creert in en rondom Flaine, dan zullen ze wat mij betreft Toppers genoemd mogen en moeten worden. Skieen in Grand Massif is een belevenis op zich.
En tot voor kort is Tignes mijn favoriet geweest.
Flaine SUPER.
Door Frieda op 10-04-2008
Een ongelooflijk fantastisch goed skigebied! Ik ben al regelmatig ergens anders gaan skiën (Les Menuires, Veyssonaz, Flachau,...) en nergens is het zo goed van skiën dan Le grand Massif. Het dorpje Samoëns is heel gezellig en aangenaam.
Door Peter op 12-02-2008
Vorige week ben ik ook naar Le Grand Massif geweest, meerbepaald Flaine.
We hebben kunnen genieten van het weekje. Het had vers gesneeuwd waardoor de pistes perfect lagen. Off-piste had ik enorme mogelijkheden en er lag meer dan voldoende sneeuw om mijn verwachtingen te overtreffen. Wachttijden aan liften vielen mee (Max. 10 minuutjes op de drukste momenten, anders geen). Flaine is een klein bergdorp dat iets minder bekend is, waardoor het nachtleven niet geweldig is, maar die maak je toch zelf niet? Het skigebied is volop aan het investeren in zijn liftensysteem, waar de volgende jaren resultaten hopen mee geboekt te worden.
Alle inkoopbenodigdheden zijn dicht bij de hand, en zijn niet zo duur van prijs. Eten en drinken op de pistes zitten wel in een hogere prijsklasse.
Zeer goed skigebied
Door Dolf op 10-02-2008
Net terug van een week Les Carroz. Voor de derde maal in vier jaar! Als fan van de Franse ski gebieden (zeker acht verschillende gebieden in de laatste 20 jaar) vind ik dit echt een aanrader. Een van de Franse gebieden die het dichts bij Nederand ligt, even ver als Portes du Solei, en ook zeer goed bereikbaar via Geneve met het vliegtuig.

Een ruim gebied, 260km, met vele mogelijkheden voor skiers van alle niveau's. Wat mij het meest opviel was de rust op de pistes. Je had echt het gevoel dat je kon skien, zonder ogen in je achterhoofd te hebben!

Weinig wachttijden bij de liften, zelfs bij de verbindingsliften tussen gebieden. Ook de verbindingspistes zijn goed te doen. Alleen de verbinding naar Flaine is druk. In vergelijking met andere gebieden een verademing.

Elk gebied heeft zijn eigen karakter. Flaine is een redelijk hoog gebied met brede pistes en zeer goede sneeuw. Vergeijkbaar met Avoriaz maar een stuk rustiger. Les Carroz, Samoens en Morrilion liggen wat lager. Hier ski je regelmatig tussen de bomen, maar toch zijn de pistes breed en voor elk wat wils. Er zijn bijna altijd wel rode en blauwe pistes te vinden.

Les Carroz is een leuk dorp, waar ze oprecht proberen er wat van te maken. Goede restaurants en traitteurs, weinig bars en discotheken. Ook op de piste kun je prima lunchen. Gites du Lac du Gers, aan de Cascades piste, is een aanrader. Reserveren is aan te bevelen. Bij aankomst word je met een sneeuwscooter opgehaald. Op zich al een belevenis.

Ook het jaarlijks luchtballonnen festival in Les Carroz levert mooie plaatjes op. In de ochtend zie je bij goed weer zo'n 15 luchtballonnen over het dal zweven.

Waar je wel op moet letten is, dat als je met jonge kinderen gaat, de skileraren alleen Frans spreken.

Een pracht gebied om te skien met goede mogelijkheden om te eten. Als je voor het nachtleven gaat is dit niet het meest aan te bevelen gebied.
Door Jan op 17-12-2007
Ik ben net terug van een shortski (15,16 december). Gewoon geweldig hoe de pistes er bij lagen. Sneeuw was van perfecte kwaliteit. Off-piste mogelijkheden waren heel ruim (met weinig kans op lawines!!). Moderne liften (1 splinternieuwen sinds dit jaar) en weinig volk. Zeker voor herhaling vatbaar!
Door Ton op 28-11-2007
Al meerdere keren in dit gebied geweest en kan niets anders zeggen dan >>super<<.
Afdalingen leuk en gevarieerd liften snel en sluiten goed op elkaar aan.
Sneeuwzeker gebied en goede off-piste mogelijkheden.
Enkele leuke eet-tentjes en barretjes maar geen apres-ski.
Door Tim op 28-11-2007
Ben eind maart naar Flaine geweest. Was zeer onder de indruk van het skigebied. Zeer veel sneeuw, weinig volk (dus weinig wachttijden)en een goede diverstiteit van het gebied. Je hebt er voor elk wat wils. Super steile zwarte pistes (diamant noir, gers) en zeer lange "snelle" afdalingen (Faust, mephisto). Dorp Flaine zelf vond ik eerst vrij bizar qua bouwstructuur, maar na een uitleg over de stijl, was ik toch onder de indruk. De gebouwen integreren in rotsmassief en laten zo een heel "natuurlijke" indruk achter. Vele gebouwen zijn dan ook beschermd. Van uitgaansleven, middelmatig. Je hebt een 7tal bars, bowling, disco, poolbar,enkele restaurantjes.
Kortom: een schitterend gebied vooral voor de "echte" skiër.
Ga volgend jaar zeker terug!