Reviews over Les Sybelles

Bekijk reviews van Les Sybelles Actueel weer Les Sybelles en voorspelling komende dagen (vrij zonnig) / -4°  

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Les Sybelles

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Les Sybelles

Door SkiFanatic op 16-04-2014
Prijs-kwaliteit verhouding prima, alleen als je gewend bent aan de 3V, Espace killy en PDS dan moet je je gewoontes effe aanpassen.
Door CD op 20-01-2014
Zeer veel sleepliften. De stoeltjesliften zijn oud en traag. Vele liften vertragen niet bij het instappen waardoor je met een slag in de stoeltjes terechtkomt. Er zijn ook heel wat verbindingsstukken waar je moet bijtrappen. Wij vonden vooral de pistes richting St Colomban de Villards super leuk. Zeer weinig volk en goede kwaliteit als je hoog genoeg blijft. Rond de middag troffen wij daar nog haast onaangetaste pistes aan. Wij hebben in Le Corbier overnacht maar La Toussuire lijkt me gezelliger, centraler en hoger gelegen. Dit is tevens het drukste deel van het domein.
Door phille op 01-03-2011
In januarie een weekje naar Les Sybelles geweest, met overnachting in La Toussuire. Volgens mij ideaal gelegen, midden het skigebied.
Ondanks de geringe sneeuwval van de laatste weken, en de voorafgaande niet zo ideale klimatologische omstandigheden (eerst wat dooi en daarna strenge vorst) waren de pistes wel redelijk goed gereden. Wat wel niet wegnam dat de meesten er zeer hard bijlagen.
Les Sybelles is een heel goed alternatief voor de "grotere" skigebieden: voor elk wat wils, goede verbindingen, bijna geen wachttijden (zeker buiten het hoogseizoen) en veel afwisseling.
Wel 1 goede raad voor de beginners: de kleuren van de pistes komen in veel gevallen niet overeen met de moeilijkheidsgraad! Maar geen paniek: gewoon lekker glijden....

Door Keshia op 18-12-2008
Leuk skigebied, goede liften.
Pistes zijn duidelijk aangegeven.
Alleen klopt soms de kleur van de piste niet echt.
Door Drunen op 14-02-2008
Wij zijn van 2 tot 9-2-2008 in Le Corbier geweest, centraal gelegen in het skigebeid van Les Sybelles. Wij vonden het een heel erg leuk gebied waar voor elk niveau pistes te vinden zijn.
Zwart is echter weinig aanwezig en soms is blauw rood en andersom. Voor de gevorderden is er off piste voldoende te skien. Le Corbier is niet mooi, maar daar merk je eigenlijk niets van. Er is de hele dag gezelligheid op de terrassen en op de pistes te vinden en toch geen wachttijden bij de liften (soms 5 minuten rond de klok van 10.00 uur). je kunt er leuke tochten maken van het ene dorp naar het andere. De liften zijn wisselend modern en oud, maar als je het een beetje uitzoekt kun je gebruik maken van de nieuwe liften om bij de goede afdalingen te komen.
Qua prijs vind ik Le Corbier ook erg meevallen.
Kortom zeker een locatie om terug te komen.
Uitgaan: voor de jeugd zijn er voldoende barren en een disco om 's avonds te gaan stappen.
Wil je een ritje maken met een snowscooter, wel op tijd reserveren, anders helemaal volgeboekt.
Door Robert op 27-01-2008
Na 7 ski-vakantie`s kan ik zeggen dat je niet hoeft te gaan voor de drukke gebieden als Val thorans of Tignes.In een gebied met 'trage liften' heb ik 2x 3minuten hoeven te wachten!!De pistes waren zeer goed en niet uitgetrapt op de midag,Giga veel off-piste mogelijkheden die je veilig kon nemen. Het was hier super!!!! Alleen jammer dat in saint jean d`arves eigenlijk niets te doen was.Echter 4km verder in Sorlin was wel wat te beleven.
Door Jeroen op 14-01-2008
Na een week in Saint Jean d'Arves kom ik tot de volgende conclusies:
-Les Sybelles is een prima gebied voor beginners en mensen die op een vlakke helling aan hun techniek willen werken.
-Voor zwaardere uitdagingen moet je echt verder zoeken.
-Het materiaal (=liften) in dit gebied loopt echt flink achter. Er zijn meer sleep- dan stoeltjesliften en die paar stoeltjes dateren van halverwege de vorige eeuw.
-Ik geloof dat de sneeuwzekerheid wel prima is door de redelijke hoogte (1550-2600m), maar de sneeuwhoogtes op skiing.nl zijn schromelijk overdreven. Haal daar in het dal 40 centimeter vanaf en je zit dichter bij de waarheid (is vaak nog steeds genoeg hoor!).
Door Majanka op 05-12-2007
Ski gebied is lekker compact dus je kunt veel pistes af in een week tijd. Daarom voor beginners uitermate geschikt. Ook gevordererden zullen zich vermaken. Wij gaan dit jaar voor de 4e keer erheen en alleen vorig jaar lag er weinig sneeuw. Maar waar niet in Frankrijk? Sneeuwzekerheid is zeker goed te noemen, ook door de sneeuwkanonnen. Goede skiles voorzieningen, alleen spreken de leraren voornamelijk Frans en een beetje Engels. Dus voor kinderen wel wat lastig, maar ze doen alles voor, dus goed opletten en ze begrijpen het wel. Apres ski zou ik niet kunnen zeggen, dorpje oogt nog wat authentiek en is gezellig.
Door Philip op 21-11-2007
Mooi skigebied, maar in December (kerstvakantie) vaak niet enorm veel sneeuw. De sneeuwkanonnen zorgen er echter voor dat er genoeg ligt om te wintersporten.
Uitgaan kun je er voor Franse begrippen vrij aardig. Normaliter zijn de apres-ski mogelijkheden in Frankrijk slecht, hier is de Yeti-Bar in Jean D'arves en de Gotcha in Le Corbier vrij aardig te doen!
Off-piste is dit gebied vrij aardig, mits er voldoende sneeuw ligt natuurlijk. De pistes zijn goed onderhouden en geschikt voor elk niveau wintersporter.
Voor de extreme sporter, zijn er funparken aanwezig in het gebied dat 310 km piste heeft!

De prijs-kwaliteit verhouding is erg goed! Huur en liftpassen zijn niet verschikkelijk duur, de huur van een appartement ook niet