Reviews over Valfréjus

Bekijk reviews van Valfréjus Actueel weer Valfréjus en voorspelling komende dagen (vrij veel bewolking) /   

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Valfréjus

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Valfréjus

Door J. Vermeer op 16-02-2014
Voor het eerst op wintersport, waar ga je dan heen, ik twijfelde nog of ik wintersport wel leuk zou vinden en wilde niet meteen heel veel geld uitgeven, wintersport is al vrij kostbaar, warme kleding, snowboard plus boots huren, dat tikt aardig aan.

Na wat zoek werk kwamen we terecht bij Valfréjus, een klein wintersport gebied met voldoende opties voor de beginnende snowboarder.

Gezellig met z'n tweeen in de bus, ben sindsdien echt een fan geworden om met de bus op wintersport te gaan, heerlijk ontspannen, je hoeft nergens aan te denken en na een achtje luieren sta je op de piste.

Valfréjus was zoals op de website van het reisbureau stond inderdaad klein we waren er aan het einde van het seizoen waardoor het er heerlijk rustig was.

Denk dat het door de hoge ligging kwam maar wij konden aan het einde van de dag bijna tot aan ons appartement boarden.

Na een paar dagen vloeken en tieren, snowboarden is echt niet zo heel makkelijk kreeg ik de smaak te pakken en waren de blauwe pistes goed te doen. Er loopt vanaf de top een fijne piste die rood begint en daarna overgaat in blauw, perfect om te oefenen.

Pluspunten

- Fijn klein gebied
- Rustig (toen wij er waren)
- Betaalbaar

Minpunten

- Echte kleine jaren 80 appartementen
- Klein dorp met weinig apre ski opties
Door yvonne de vries op 19-01-2012
Het skigebied is af te raden voor beginners. Blauw is absoluut geen blauw. Het is ook vreselijk jammer dat de lange blauwe piste door het bos voor beginners erg lastig te bereiken is. Ook weer vervelende steile stukken.
Mijn advies voor dit skigebied is om in de nabijheid van de gondel te verblijven en met echte beginners naar ’n ander gebied te gaan. Het is bekend dat ze er in Frankrijk met de pet naar gooien wat betreft de kleuren van de pistes, maar hier is het wel heel erg. Ons zien ze er in ieder geval niet meer terug.
Door marco op 02-12-2011
leuk lowbuget skigebied,ik ski 30 jaar en heb het er erg naar m"n zin,weinig apres-ski.
maar....,echte beginners hebben hier weinig te zoeken,een blauwe piste is zo steil dat er wedstrijd slalom-piste op ligt waar 100kmh gehaald wordt,bijna iedere dag zie je er beginners op handen en voeten naar beneden klunnen,deze mensen hebben hier simpelweg niks te zoeken maar zijn vals voorgelicht,als je er de baas van de skischool er op aanspreekt begint hij te lachen,het gaat hier om een toekenning van de internationale kleurcodes die iets over het steigingspercentage van een piste zegt,maar ze houden zich hier willens en wetens totaal niet aan !!!
Door manuella op 17-03-2009
ben nu 3 keer geweest skie al meer dan 30 jaar en dit is top hier ga volgde jaar weer 2 keer erheen vrienderlijk mensen en piste zijn super cool kan of piste door bossen crossen echt cool aleen voor beginnes is blauw stel maar leer je wel je techniek onder knie krijgen kan niet wachten tot jan 2010
Door Brenda op 17-02-2009
Net 1 dag terug van een weekend wintersport in Valfrejus. Mijn vriend ging skien en ik snowboarden, wij hebben het erg naar ons zin gehad, super mooi weer en de pistes lagen er erg goed bij. Het dorp is inderdaad klein en de appartementen zijn ook zeer klein. De pistes zijn goed te doen, maar als je nog niet zo goed kan snowboarden zijn de blauwe pistes niet altijd even makkelijk, er zijn erg veel paden en moet je de gang er in kunnen houden, als je valt is het gedane zaak en moet je een stuk lopen. Maar voor een weekend vind ik het een leuk niet al te dure plaats om heen te gaan. Wij zijn niet van het apre-skien dus vonden het niet erg dat dat niet zo aanwezig was. Maar mocht je langer willen gaan dan zou ik naar een groter skigebied gaan.
Door lucas op 16-12-2008
gewoon top
Door J v/d Calle op 20-12-2007
Helemaal eens met Irma. Al moet ik er nog aan toevoegen dat dit van de enige plaatsen in Frankrijk is waar ze engels spreken in winkels.
Door Irma op 17-12-2007
Fijn en goedkoop skigebied. Vooral geschikt voor beginners en gezinnen met kinderen. Gevorderde skiers kunnen de moeilijkere pistes wel elke dag een keertje nemen. Wel heel gezellig voor groepen en gezinnen die een beetje uiteenvallen in diverse niveau's. Je komt elkaar steeds weer tegen, door de beperkte omvang van het gebied. Er zijn veel sleepliften die wel een beroep doen op je spieren.....

De prijzen in het dorp zijn heel redelijk, op het middenplateau zijn een stuk minder redelijk. Als je een beetje kunt skien, kan het lonen om even de hele afdaling te maken en na de lunch weer met de gondel naar boven te gaan.

De apres ski is zeer minimaal. Enkele kroegen en een disco.

Als je portemonee een beetje beperkt is, en je hebt geen al te hoge eisen aan een groot skigebied, dan kun je in Valfrejus prima terecht.