Wat moet ik aan tijdens de wintersport?

Het is moeilijker om een wintersportoutfit te kopen dan pakweg een spijkbroek, schoenen of een trui. Maar waarom is dit zo? Het voornaamste argument is dat het aan veel eisen moet voldoen. Ten eerste moet het er mooi uitzien, want met name als snowboarder wil je toch ''cool'' overkomen, is het niet? Met name wanneer je veel gaat apres skiën, bijvoorbeeld als je wintersport in Oostenrijk vinden veel wintersporters het belangrijk goed voor de dag te komen. Daarnaast moet het ook waterdicht zijn, evenals winddicht. Ook is het handig als je outfit ademt, zodat je niet meteen  drijfnat bent bij hoge inspanning. Tot slot moet je outfit natuurlijk warm en comfortabel zijn, want met een dik pak kan niemand zich vrij bewegen, wat toch wel een vereiste is voor een wintersporter.

Huidige mode en recente trends
Afgelopen jaar was  ik in st  Anton en aldaar heb ik goed gelet op de huidige mode, evenals ik dit gedaan heb in magazines, blogs en op het internet. Veelgezien en erg trendy op dit moment is de skibroek. Dat dit een skibroek genoemd wordt is eigenlijk onterecht, want zo'n beetje iedere snowboarder draagt er één. In rood, blauw, wit en zwart worden ze het meest verkocht, maar roze, groen en bruin is ook prima mogelijk. Het belangrijkste is namelijk dat je het combineert met een stoer jasje. Vaak is het handigst, mooist en om te zien en daarnaast het meest comfortabel om slechts een dun, maar stoer windjasje te dragen. Deze ogen vaak leuk, en bovendien kun je daaronder dan een dikke trui aandoen. Op die manier combineer je een stoere outfit met functionaliteit en warmte, ideaal dus!

Vrouwen willen af en toe nog wel eens té veel naar de trends kijken, waardoor er wel erg veel op functionaliteit wordt ingeleverd. Om die reden raad ik te strakke broeken ook af, zelfs wanneer je ze insprayt. Voor vrouwen is het de kunst om stijlvol te zijn, maar je toch goed te kunnen bewegen. Dit is goed makkelijk, door een zwarte of witte skibroek te dragen, met hierop een lange en chique jas te dragen die goed matcht bij de broek, eveneens een rustige kleur dus. Wil je nog meer weten over alle skikleding.

Kalender22 januariAuteurSkiing.nlTags broek handschoenen jas lekker warm ski kleding