Ischgl is beste après-ski bestemming

Het Oostenrijkse Ischgl is voor het derde opeenvolgende jaar gekozen als beste après-ski bestemming.

Dit blijkt uit onderzoek van vakantiewebsite Zoover, waarvoor ruim 30.000 beoordelingen van wintersporters zijn bekeken.

De wintersporters geven lovende cijfers aan het aanbod van après-ski in de plaats gelegen in Tirol. Met een 9,2 gemiddeld krijgt Ischgl het hoogste cijfer ooit. Komende weken vertrekken honderdduizend Nederlanders naar de wintersportgebieden. Ongeveer 60 procent van hen kiest voor Oostenrijk.

De bestemming met het hoogste gemiddelde cijfer in Oostenrijk is Fiss. Met een 8,6 krijgt de wintersportbestemming de beste score. Vooral het eten en de kamers van de accommodaties in Fiss krijgen een hoge waardering van bezoekers van de site. De top drie wordt aangevuld door Serfaus en Ischgl, die beiden een gemiddelde waardering van 8,5 krijgen.
De algemene ski-ervaring scoort in Oostenrijk het hoogst. Italië wordt daarnaast door de bezoekers het meest gewaardeerd vanwege de omgeving. Gevorderde wintersporters kiezen Frankrijk eerder als beste wintersportbestemming.

Populair
In Frankrijk is Tignes met een gemiddeld cijfer van 8,2 een populaire skibestemming vanwege de omgeving. Voor de apres ski, het nachtleven en goede kamers kunnen vakantiegangers het beste afreizen naar Val Thorens.
Vooral bestemmingen in Sauerland komen in Duitsland terug in de top 5. Schmallenberg krijgt het hoogste gemiddelde met een 8,2, vanwege de prijs-kwaliteit van accomodaties en de cultuur. Voor het nachtleven raden de wintersporters het Duitse Willingen eerder aan.

De mooiste skibestemming is volgens het onderzoek Zwitserland. Vooral de omgeving in Grindelwald krijgt een hoge score van 9,4.

Kalender13 februariAuteurChrisSourceNu.nl