Ski's

Welke Ski 's passen bij jouw wintersport?

Er zijn erg veel verschillende soorten skies verkrijgbaar. Hieronder een overzicht

Alpine ski’s

Alpine skis dit soort skis is echt gemaakt voor de harde - door machines onderhouden - pistes. Dit zijn precisie-instrumenten, hard, snel en ze reageren volgen "de bevelen van de skier zeer nauwkeurig" op. Dit soort ski's is bedoeld voor de niveaus zeer gevorderde skier tot racing. Deze ski is geen competitie ski, ze is er dikwijls wel op gebaseerd, en sommige skiers doen er ook mee aan competitie.
lees hier een alpine skitest van de anwb

 

 

Freeride ski’s

Freeride ski's Zijn een soort all-mountain werkpaarden die de moeilijkste omstandigheden niet uit de weg gaan. Ze drijven in de "poeier" (powder snow, poudreuse), ze snijden hun bochten als een diamantzaag door de harde sneeuw en glijden als warme messen door de slush (natte lente sneeuw). Men kan deze skis in gelijke mate voor on-piste en voor off-piste gebruiken. Deze skis zijn bedoeld voor de wel gevorderde skier tot de expert en de race skiers.
lees hier een all-mountain skitest van de anwb

 

Bandits / Skicross

Bandit cross All-mountain, all-terrain ski, deze ski vraagt minder expertise dan de Freeride skis. Ze kunnen gemakkelijk off-piste, en geven een lekker gevoel on-piste. Deze ski is voor U als uw gebruik 70% on-piste en 30% off-piste is. Deze skis zijn bedoeld voor de gevorderde en de expert skiers.

Trailblazers / Comfort en Sport

All-mountain trailblazers dit is een comfort ski gemakkelijk draaien op de piste, Carvers die houden van blauwe rode en zwarte pistes, voor onbezorgd vakantiegenot. Deze skis zijn bedoeld voor skiers die beginnen tot de gevorderde skiers.

Cruisers

De ski die je probleemloos door de bochten brengt voor beginner tot gevorderde skiers. Perfect voor cruising op de blauwe en de groene pistes.
lees hier een allround skitest van de a.n.w.b.


Carvaholics

Dit is de carveski voor de echte gavanceerde carver : kort, fun en extreem zijn de sleutelwoorden. Voor de expert skiers.

Nu School

(spreek uit als new school) dit is cool, the funky stuff - zoals twin tips, ski boards en jumping skis. Het gereedschap voor de skier die niet weg te branden is uit het funpark, de half-pipe, de slides, en de tricks zijn hun domein. This puts a smile on your face, als je gewoonlijk meer dan 50 cm plaats om je heen hebt in de rij naar de lift.
Om zo goed mogelijk in te kunnen spelen op de niveauverschillen van skiërs, bieden alle bekende merken ski's aan, specifiek gericht op beginners, gevorderden, off-piste skiërs etc. Of je nu in oostenrijk skied, of in frankrijk wild gaan skien, je wilt altijd het juiste materiaal. Hieronder volgt een overzicht van een aantal populaire merken en welk type ski's ze aanbieden voor het wintersportseizoen.

 

Völkl.com Völkl heeft soorten ski's voor verschillende soorten skiërs: P50, Vertigo, Women's, V-ski, Junior, Mountain, Monocarver, Porsche. Van al deze soorten zijn verschillende types verkrijgbaar:
De P50 lijn heeft als voordeel de pistecontrole en de wendbaarheid. Deze ski's zijn met name geschikt voor gevorderde skiërs en verkrijgbaar in de types 'motion', 'racing' en 'carver'. De Supersport ski's van Völkl zijn zeer geschikt voor scherpe bochten en steile, ijzige hellingen. In de Carver lijn is de V4 nieuw. Daarnaast heeft Völkl in deze lijn de V2, V3 en motion. De carver heeft verschillende mogelijkheden om een ski en binding te combineren. De Vertigo-lijn is geschikt voor beginners en heeft zes varianten. Afgestemd op vrouwen - de Women-lijn - door de flexibiliteit, het gewicht en de balans. De V-ski is met vier varianten gericht op freeriding. Voor alle soorten jeugdige skiërs - van beginner tot vergevorderd - is de Juniorlijn van Völkl. In de Mountain lijn is de 'outback' geschikt voor telemarking. De 'mountain' is geschikt voor tourskiën. De monoskiër en porsche ski zijn op zich zelfstaande types. Kijk op de site voor meer informatie.

Fischer-ski

Fischer-ski heeft ski's voor zowel alpine skiërs als voor cross-country skiërs. Voor Alpine-skiërs heeft Fischer verschillende type ski's in de categorieën: Race, New Style Carves, Freeride, Tour, Fun Tools, Kids & Teens.
De race-lijn biedt keuze uit de RC4 WorldcupRC en RC4 WorldcupSC, de RC RaceSC en een 'booster' variant op deze laatste. Deze lijn is geschikt voor de gevorderde skiër. De New Style Carves zijn uitgebracht in varianten voor beginnende tot gevorderde skiërs.
In de free-ride 'categorie' heb je keuze uit ski's specifiek voor 'tiefschnee', poedersneeuw en all-round. Tourski's zijn onderverdeeld in de types: Aircarbon, en Tour Extreme. Fun tools: deze onderscheiden zich door opvallende ontwerpen en zijn gericht op bijzondere skitoepassingen. Kids & Teens: voor kinderen heeft Fischer ski's met vrolijke designs. Voor tieners zijn er ski's voor beginners tot gevorderden. In de collectie voor crosscountry skiërs zijn de volgende soorten ski's te vinden: racing, nordic cruising, sport, s-bound, back country en junior. Je vindt meer info op Fischer-ski.com.

Salomonsports

Salomonsports heeft een onderverdeling gemaakt in de volgende soorten ski's: Crossmax, Racing, Freestyle, Freestyle backcountry, Freeride, All Mountain, Leisure en Junior. De freestyle ski's zijn op zich zelfstaande types, in de andere categorieën heb je keuze uit meerdere types. Salomon heeft een brede collectie voor beginners tot gevorderden. Veel van de ontwerpen zijn uitgevoerd in felle kleuren. Zie de site voor verdere specificaties.

Rossignol

Rossignol heeft de collectie ski's onderverdeeld in Expert, Advanced en Recreational. Binnen deze lijnen zijn de volgende types ski's ontwikkeld: Expert collectie: Race, Viper, RPM, Bandit, Scratch en Junior. De Race-ski heeft als voordeel dat 'ie veel stabiliteit geeft. De Viper is een carve-ski, de RPM is geschikt voor off-piste skiën en de scratch is een trendy ski die ook veel door professionals gebruikt wordt. De Advanced collectie bestaat uit Cobra, Watts en - speciaal voor vrouwen ontwikkeld: de Saphir lijn. De Watts en Saphir zijn ook opgenomen in de 'Recreational' collectie. Evenals de Auxium en de Junior lijn. Op de site kun je de materialen van Rossignol bekijken.

K2 In de nieuwe skicollectie van K2 zijn de volgende uitvoeringen opgenomen:
Axis: 'high performance, all mountains'
Escape: 'recreational performance, all mountains'
T-nine: 'women's all mountains performance series'
Factory: 'designed by K2 athletes'
Junior: 'made for real skiers, only smaller'
Ski boards: 'a ski alternative'
Telemark: 'soulful sliding'
Je vindt deze ski's op K2 Ski's

Elan

De nieuwe collectie ski's van Elan is verdeeld in de volgende categorieën: Hyper Form, All Round, Pleasure Carve, Slope style en Junior. Binnen al deze lijnen zijn minstens vier modellen ontwikkeld. Op de site vind je uitgebreide specificaties van alle producten. Hierbij zijn ook de keuzemogelijkheden voor kleuren waain het betreffende model verkrijgbaar is opgenomen. Ook kun je op de site de verschillende modellen met elkaar vergelijken en bepalen welke ski het meest geschikt is voor jou.

Vervoer van je ski's - skibox of op de trekhaak?

Twinny Load . Met het vervoerssysteem van Twinny Load neem je je ski's mee op een rek dat op de trekhaak is bevestigd. Je ski's staan op deze manier rechtop achter de auto. Het systeem is eenvoudig te monteren, de voordelen zijn dat je minder brandstof gebruikt en dat een rek achter de auto minder herrie maakt dan een skibox op het dak van de auto. De prijs van de Twinny Load is ongeveer 176,50 EURO.

Thule skiboxen Dit Zweedse merk staat bekend om de veiligheid en kwaliteit van de producten. De dakkoffers worden op de auto geplaatst met het Quick Release System, zodat er geen gereedschap nodig is om de koffers te gebruiken. De serie dakkoffers zijn zilverkleurig, licht van gewicht en een snel model, met een lage voor- en achterkant. Naast de skiboxen heeft Thule andere systemen om skis te kunnen vervoeren. Op de website kun je, door aan te geven wat voor auto je hebt, vinden wat een geschikt systeem voor je is.