Oktober ski op Mölltaler gletsjer in Karintie

Het eerste reis verslag van dit seizoen door Marko Brckalo

Woensdag 24 september reisde ik af naar Slovenie (waar je overigens ook leuk kunt skien) om het pas geboren nichtje van mijn vriendin te bewonderen aangezien zij daar wonen in het prachtige plaatsje Bled. Misschien ook gelijk leuk om te vertellen, Slovenie is ook een leuk ski- en "outdoor" activiteiten land. Ik heb daar ook even een mooie foto van toegevoegd, we waren toen op Lipanski vrh op 1965meter en keken uit naar de hoogste berg van Slovenie, genaamd Triglav 2864 meter. Maar dat terzijde, we kwamen dus de 25e aan en hebben daar wat leuke dingetjes gedaan, toen een paar dagen ik zag op skiing.nl dat er binnen 6 dagen een aanzienlijke hoeveelheid sneeuw naar beneden zou komen. Ik was dolblij, aangezien ik vrienden in Nederland gelijk jaloers zou kunnen maken dat ik het eerste geskied heb.       

Het weer veranderde inderdaad en het begon volgens mij op een woensdag de 1e of donderdag de 2e aardig te sneeuwen boven de Alpen. Het weerbericht gaf eveneens schitterend weer voor zondag 5 oktober op. Daarop besloot ik om naar Molltaler gletsjer af reizen om lekker vers te pakken en dat al in de eerste week van oktober. Mijn skies die lagen gelukkig nog in Slovenie, waar wij vaker komen en dus ook om te skien dus dat was geen probleem.

Zondag 5 oktober pakte ik mijn spullen en ging welliswaar alleen aangezien niemand puf had door de vorige zuipavond... De reis duurde misschien anderhalf uur, maar dan heb je ook wat. Wat een mooie dag was dat zeg. Jullie kunnen een paar foto's zien om de sfeer te proefen. Sneeuw was perfect, het was niet druk dus ik kon me hart ophalen in Karinthie's enigste gletsjer, Molltaler gletsjer.

Marko Brckalo