Reviews over Brandnertal

Bekijk reviews van Brandnertal

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Brandnertal

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Brandnertal

Door Fam bosch op 13-11-2009
Het is klein en leuk plaats, maar een nadeel is zodra de sneeuw niet optimaal ( het klein ) weinig mogelijkheden en te ver weg ergens elders te skien Een minpuntje is dat er geen blauwe afdaling is naar het dal is
Door barbara op 16-02-2009
voor de skieer die niet teveel wensen heeft en gezellig en voor een leuke prijs wil kunnen skieen.
Door Dhaeyer Kris op 29-11-2008
Brand is een zeer gezellig dorp.
Niet bruisend dus eerder geschikt voor families.
Voor de geoefende skifanaat zijn er in Brand weinig uitdagingen.
Door Simon op 10-11-2008
Wij zijn met 2 Kinderen, leeftijd 6 en 7 jaar tijdens de kerst seizoen 2007-2008 naar Brand geweest.

Het was in een woord een super vakantie mede door de vriendelijkheid van de Brandenaren in restaurants, bij de liften, in de skischolen, winkels enz. Dit is een punt wat ons echt opviel.

Onze kinderen hebben les genomen bij skischool Rätikon. Naar onze mening iets duurder dan skischool Surfing Academy maar bij Rätikon zijn er maximaal 4 kinderen op een leraar(es). Vorig jaar zaten onze kinderen in een groep van 8 en op het moment dat er een 9de kind bij kwam was er ook een derde leraar bij.

Voor de rest zoals de Apre-ski bar Heuboda en de verschillende restaurants zijn er voldoende gelegenheden aanwezig in dit kleine dorp wat een inwonertal heeft van een paar honderd. Tijdens de wintermaanden is het inwonertal dan ook meer dan 2500.

Brand is gelegen aan het einde van het dal waardoor er geen doorgaand verkeer in het dorp is.
Vanaf Nederland is het autobaan tot de afslag waar je een pas op moet van ongeveer 20 kilometer.

Brand is een dorpje met name gericht op families.
Zoekt u een druk uitgaans leven dan is Brand zeker niet geschikt.

Door de nieuwbouw van verschillende liften en gondels is Brand sinds vorig jaar ook verbonden met Bürstenberg.

Wij gaan dit jaar weer, hebben al weer geboekt.
Door Pim op 30-12-2007
Wij zijn zojuist teruggekomen uit Brand en hebben een heerlijke vakantie gehad. En dat met drie tieners die zich prima vermaakt hebben!

Brand is een klein authentiek boerendorp met enkele honderden inwoners. Tijdens het winterseizoen komen daar zo'n 2000 gasten bij. De pisten kunnen de drukte goed aan en de wachttijden bij de liften zijn daardoor ook acceptabel. Om 9 uur heb je de pistes voor jezelf en rond 12:00 is het gezellig druk. Er zijn voldoende lekkere eetgelegenheden op de pisten en ook in het dorp en twee Apres-Ski bars, waarvan Heuboda wel de gezelligste is.

De winkels zijn bijna alle dagen open. Skiverhuur is er volop (Bertel Sport bij het dalstation en MuK in het dorpscentrum) evenals de mogelijkheden om les te nemen (Rätikon en Surfing Academy). Voor beginners zijn er voldoende leraren en voor kinderen is er een goed ervaren begeleiding. Onze ervaring is dat Rätikon Skischule weliswaar wat duurder is maar wel voldoende begeleiding bij elk klasje heeft.

De verbinding middels de twee nieuwe gondelbanen maakt het mogelijk om ook het skigebied Bürsenberg eenvoudig te bezoeken. Het komende jaar wordt wederom het nodige onderhoud gepleegd om dit gebied aan de huidige normen te laten voldoen. Met name de oudere liften zijn/worden momenteel vervangen door nieuwe gondels en/of stoeltjesliften.

Veel hotels/appartementen liggen kort bij de twee dalstations (Dorfbahn en Palüdbahn) die je omhoogbrengen. Voor diegenen die te ver moeten lopen rijdt er om de tien minuten een skibus door het dorp heen en weer.

Wat ons bijzonder is opgevallen is de uitermate vriendelijke houding van alle gastheren en gastvrouwen in dit dorp. In de restaurants, bij de liften en bij de skischolen doen ze er alles aan om je een heerlijke vakantie te laten hebben.

Als je niet van de topdrukte en mega grote skioorden houdt, dan is Brand een perfecte plek om met je gezin de wintersportvakantie door te brengen.

Misschien is het wel beter om niet al te positief te zijn en het dorp Brand een beetje voor ons zelf te houden!!!

Wij hebben al weer geboekt voor volgend jaar!