Reviews over Grächen / St.Niklaus

Bekijk reviews van Grächen / St.Niklaus

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Grächen / St.Niklaus

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Grächen / St.Niklaus

Door willie op 05-02-2012
Staat al jaren op nummer 1. Met Zermatt in de buurt maakt dit helemaal een top bestemming.
Door Michiel op 18-11-2008
We tellen al af om deze winter tijdens Kerst en Nieuw alweer af te zakken naar Grächen, onze 5de keer. Met onze 5de keer zijn we nog maar groentjes in Grächen want ik heb de indruk dat het publiek daar al gemiddeld 20 jaar terugkomt. De reden is eenvoudig : Grächen is een sfeervol, kleine en kindvriendelijk dorp waar de helft gaat skiën en de andere helft gaat wandelen en geniet van de zon op de gezellige terrasjes. Zon is er overvloedig aanwezig wat soms nefast is voor de sneeuw op de lagere gebieden maar tot nu toe altijd gegarandeerd bleef. Grächen is een vrij klein skigebied met 2 delen, het deel Hannigalp waar alles rond draait en ook de dallift vanuit het centrum aankomt die ’s morgens wel een druk kan zijn en de Seetalhorn die je ook kan bereiken via een dallift vanuit Grächen maar waar je niet naar de dallift zelf toe kan skiën. Het Hannigalp-gebied is gezellig met veel slepers (pannekoek/ankers) en een zetellift die je van Bärgji tot net boven Hannigalp brengt en die ook een tussenstation heeft waar de piste overgaat van blauw naar zwart. De afdaling vanuit Hannigalp naar Bärgji is een soort dalafdaling die door de meeste wordt genomen tot het tussenstation van de zetellift omdat vanaf daar de piste zwart wordt. Dit zwart is niet te danken aan de steilheid maar eerder aan de talrijke ijsplekken door vaak kunstsneeuw op te spuiten. Eindelijk was de piste op vorig jaar, nu hopen we alvast op een herhaling dit jaar. Eens aangekomen aan Bärgji kan je lekker eten ter plaatste in de talrijke restaurantjes (Bärgji-alp en Jägerstube). De echte dalafdaling van Hannigalp naar Grächen is werkelijk prachtig afwisselend maar tegen de avond hels druk en ijzig. De Seetalhorn is een prachtige maar koude bestemming, deze piste brengt je van 2850m in één ruk over de Hannigalp naar Grächen 1650m wat toch makkelijk 1200m is. Eten op de Hannigalp valt wat tegen, enkel restaurantcontainers waar het immens druk is en het eten klassiek is. Een tip die we kunnen geven is om ’s middags naar het dorp te skiën en daar iets te eten. Het is lekkerder, gezelliger en goedkoper. Veel plezier.
Door Michiel Vercauteren op 20-11-2007
We gaan deze winter al voor de vierde keer met Nieuwjaar naar Grächen. Een klein en charmant skigebied waar je elkaar niet kan mislopen Ideaal voor kinderen (Schnoös)en gezellige après-ski. De dalafdaling is vaak hard en ijzig in de namiddag, maar heerlijk. Voor de kenners is de afdaling Seetalhorn (2860m) naar Grächen Dorf (1620m) een aanrader. Voor de echte beginner is er buiten twee sleepliften op de Hannigalp weinig te beleven, het is al rood wat je hier vindt op de ene zwarte zalige dalafdaling na. Deze zwarte piste brengt je naar het uiterste puntje van Grächen waar het nooit druk is (Bärgji). Een confortabele zetellift brengt je terug op de Hannigalp. Een minpuntje is wel de aansluiting Hannigalp-Seetalhorn dat via een ankerlift dient te gebeuren en niet simpel is voor kids, de gondel naar Seetalhorn werkt meer niet dan wel dus moet je deze nemen. De Seetalhorn is een mooie afdaling met afwisselende steile en platte stukken en bij weinig sneeuw zijn er veel stenen die je ski's wel eens kunnen beschadigen. Nadelig is wel dat er weinig eetgelegenheid is op de pistes boven. Twee containers (Hannigalp/Seetalhorn) met een massa volk en paar kleine hutjes met beperkte capaciteit. Wij eten altijd 's middags in het dorp die goedkoper zijn en waar je bediend wordt.De pistes worden niet al te snel onderhouden na zware sneeuwval en sommige liften/pistes heb ik nog nooit open gezien (Plattja + Sputnik)en de zwarte dalafdaling is nog maar één keer open geweest. We hopen op meer dit jaar. Voor de rest niets dan lof, op naar Nieuwjaar.