Reviews over Harz: Braunlage

Bekijk reviews van Harz: Braunlage

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Harz: Braunlage

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Harz: Braunlage

Door Pieter op 14-01-2016
We zijn hier nu hier voor de tweede keer, 2 weken eerder dan verleden jaar, er ligt weer sneeuw maar Braunlage is nog niet berekent op vroege vakantie gangers die graag
willen gaan langlaufen,loupen liggen hier nog niet op deze tijd, jammer want er ligt al genoeg sneeuw.
Door Han op 01-03-2015
+ Goed bereikbaar
+ Goede parkeergelegenheid bij liften (5 euro per dag)
+ Goede liften
+ Bij liften ski-uitrusting te huren
+ Korte / bijna geen wachttijden bij liften (in voorjaarsvakantie, door de week)
+ Mooie blauwe en rode pistes
+ Afstand veel korter dan naar de Alpen
- Relatief klein skigebied
- Sneeuwzekerheid (ondanks sneeuwkanonnen); voorjaar 2015 trouwens wel prima sneeuw
Door wil van der Valk op 01-03-2013
Leuk, gezellig, relaxed skigebied. Kleinschalig,Ruim voldoende mogelijkheden voor beginners en iets gevorderden. Leuke lange (blauwe) route door bos en door uitbreiding van nog een rode ook daar wel wat mogelijkheden.
Hartelijke en gastvrije dorpsbewoners en bediening. Alles betaalbaar. Niet te ver voor bv. een lang weekend. tip: conditurei in het dorp heeft lekkere koffie met taartjes/koeken om van te smullen!
Nadeel: ook hier wel wachttijden bij de liftjes in het weekend van de voorjaarsvakantie.
Je moet een beetje geluk hebben met de sneeuwval.

Door B. Reijmerink op 14-01-2013
Erg leuk/mooi gebied. Voor Duitsland ook relatief lange afdalingen.
Door wim op 03-12-2011
In Braunlage en omgeving moet je geen Alpen pisten verwachten, maar de afdalingen zijn duidelijk langer dan in het sauerland een aantal afdalingen wordt besneeuwd. Als er eenmaal sneeuw, sneeuwt het goed en dan is meer dan een meter geen uitzondering. Ook wordt er hard gewerkt aan de toekomst. Nieuwe liften en pisten zijn gepland, die worden dan ook besneeuwd om de sneeuwzekerheid te verbeteren.

Braunlage is een gezellig stadje met restaurands, barretjes en winkels. Naast wintersport activiteiten als skieën, langlaufen en wandelen is omgeving zowel natuur als cultuur uitnodigend.
Goslar, Bad Harzburg, Werningerrode en Göttingen zijn in korte tijd gemmakkelijk met de auto of openbaar vervoer te bereiken. In het gebied is een groot smalspoornet waar historische treinen zomer en winter rijden. Met als hoogtepunt de stoomtreinverbinding naar de top van de Brocken.

In het skigebied zijn nog een aantal buurdorpen zoals St Andreasberg, Hohegeis, Altenau, Schierke en Bad Sacha met eigen Faciliteiten.

Het hoogtepunt van de Braunlager activiteiten is het jaarlijkse nackrodeln. Dit evenement in februari trek jaarlijks duizenden mensen en mede hierdoor heeft het gebied zich ook voor jonge mensen op de kaart gezet.

De belangrijkste voordelen van het gebied zijn:
- een goed net van openbaar vervoer
- leuke ski- en rodelafdalingen
- een zeer goed langlaufgebied
- wandelen in een ongerepte natuur
- op korte reisafstand van Nederland
- gezellig en echt niet duur

Door Jan op 03-03-2011
Leuk ski gebied zeker een aanrader voor beginners!
Verwacht geen apréski toestanden,daar staat tegen over,goed eten.
6 pistes in de omgeving Braunlage de aanrader 13km afdalingen, Sonnenberg leuk voor beginners.
Helaas dit jaar weinig sneeuw maar toch leuk vermaakt.
Tip Uitstapje naar Brocken met stoomtrein
Door Rob op 27-11-2010
Hier kan je het eerste jaar nog terecht, als niet voor de gezelligheid gaat.
Pistes zijn smal, er is een zwarte piste en een rode maar stel je daar echt niet te veel van voor.
Door Jeroen op 03-05-2010
Ik ben echt aangenaam verast, Braunlage is beleving opzicht. Het is dicht bij huis, zeer sneeuw zeker en heeft een flinke hoogte tot 1142 meter. Door het bijzonder karakter van gebied geeft een "echt vakantie gevoel".

Het skigebied is een klein maar gevarieerd, verdeeld over drie berg toppen (gr. & kl. Wurmberg en de Brocken), met totaal 34 kilometer skipistes in alle smaken van groen tot diep zwart (de Brocken kent een FIS Super-G afdaling). De pistes bevinden zich voor grootste deel tussen de bomen, mooi maar funest voor ski's.

Nog elk jaar worden er nieuwe liften aangelegd, met als doel de Harz het grootste skigebied van Duitsland te maken (van dorp naar dorp skiën), hierbij de natuur en het karakter van gebied in acht te nemen.

De skischolen zijn bijzonder vakkundig, ze spreken er zelfs Nederlands. Materiaal huur is overal in dorp te vinden en goedkoop, maar verwacht geen top spullen. Het dorp is GEEN aanrader voor liefhebbers van de aprés-ski, op de pistes vind je niets te drinken en er is één gezellig bruin-cafe waar de plaatselijke dobbel club zijn avonden slijt.

De hotels en restaurants zijn er prima en de prijzen zijn zo als alles in Braunlage, spotgoedkoop. Voor één week Oosterijk kan je vijf weken hier skiën.
Door t.jansen op 07-01-2008
Prachtig natuurgebied. Als wintersportplaats nog wat sober.