Reviews over Keystone

Bekijk reviews van Keystone

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Keystone

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Keystone

Door Rick op 06-02-2009
Ongelofelijk heerlijk dat skiën op poedersneeuw! Door de droge lucht geen last van waterige en daardoor zware sneeuw. De pistes zijn zeer ruim opgezet en het gebied beslaat drie bergen, die elk met elkaar verbonden zijn door liften. Geen wachtrijen bij de lift en ben je de 1e lift gepasseerd dan hoef je je skikaart niet meer te tonen. De smaak van liften zijn gondels en stoeltjes. Voor de hele kleine ook 2 matten!

Ondanks de hoge ligging van het gebied, van 2900 tot 3800 meter, ligt 90% van de pistes in de naaldbomen! Qua piste moeilijkheid is er voor elke niveau skiër ruim voldoende plek. Voor de echte liefhebber: er zijn zelfs zwarte afdalingen geprepareerd door de bossen! Voor de snowboarder is er zelfs een apart terrein park, deze is als nr. 4 beoordeeld in Amerika. Een deel van de pistes is zelfs van woensdag tot zondag ’s avonds geopend.

Genoeg restaurantjes, hotels, appartementen en winkels bij de base van het gebied. Het is wel duidelijk dat de Amerikaan daar komt om te skiën. De echte Tiroolse gezelligheid kennen ze er niet. Wel valt de gemeende vriendelijkheid en behulpzaamheid op! De Amerikaan is een kei in het organiseren van evenementen als live muziek, wijnfeesten, kinderactiviteiten, etc.

Weet je tijdig dat je naar Amerika wilt, is het de moeite waard om een seizoen skipas te overwegen. Te koop via internet en doe dit voor de gestelde deadline van +/- half december. Deze passen zijn aanzienlijk goedkoper en vaak geldig voor meerdere gebieden. Kijk op http://keystone.snow.com.

Huren van ski’s of snowboards (met of zonder schoenen) zijn vaak voordeliger via internet. Kies daarbij een plaatsje in de buurt (Silverthorne), net buiten het skigebied. Scheelt zo honderden dollars. Kijk op www.snowrental.com.

Het gebied is door zijn ligging bijna altijd sneeuwzeker. Langs de pistes staan ook meer dan genoeg sneeuwkannonen om in actie te komen. Dit gebeurt voornamelijk aan het begin van het seizoen. Het skiseizoen duurt van 7 november tot 19 april.

Door de grote hoogte en droge lucht is het fysiek wel even wennen. De eerste paar dagen ben je snel buiten adem. En vergeet je de hele dag door genoeg water te drinken dan is dat direct merkbaar. Vaak als hoofdpijn! Iemand met hartklachten is het af te raden daar zonder advies vooraf van een huisarts naartoe te gaan!!