Skiën in Canada

Meer dan 2000 zonuren!

Sun Peaks ligt in de Canadese provincie British Columbia, wordt omringd door drie bergen en heeft zo’n 114 verschillende afdalingen. Het ski resort ligt 4,5 uur ten Noordoosten van Vancouver dichtbij Kamloops. Sun Peaks wordt gekenmerkt door Mount Tod met een hoogte van 2080 meter. Sun Peaks biedt de meest perfecte Champagne Powder Snow, mooie besneeuwde bomen, snow ghosts en een sfeervol dorp. Sun Peaks resort is in 1992 bedacht door een zeer rijke Japanse ondernemers en sinds een jaartje of zes zijn hier enkele hotels te vinden. De laatste seizoenen komen er echter steeds meer bedjes bij en is dit skidorp uitgegroeid tot een van de belangrijkste skiresorts van Canada. Zoals de naam al doet vermoeden is er in Sun Peaks meer dan 2000 uur zon per jaar.

Top of the world

Sun Peaks resort bestaat uit drie bergen, Mt. Tod, Mt. Morrisey en Sundance. Vanuit je hotel of appartement is het dan ook niet ver naar een lift, binnen 10 minuutjes kun je bovenop de piste staan. Mount Tod biedt qua skiën 80 afdalingen waarvan de langste afdaling 8 km is en heel veel trails zijn omzoomd door de zogenaamde Snow Ghosts – besneeuwde bomen. De afdalingen zijn voor 54% voor gemiddelde en ervaren skiërs geschikt, voor 22% voor de zeer ervaren skiër en 24% voor de minder ervaren skiërs. Er is een snowboardpark van bijna een kilometer lang. Er zijn 6 liften: 3 high speed-liften (Sunburst Express en Crystal Chair) en 3 kleinere liften. Het hoogste punt van Mount Tod wordt Top of the World genoemd en het laagste punt The Bottom is een café/ bar waar je na een dag skiën een biertje kunt drinken.

Diversiteit aan restaurants

In het dal van het resort heb je een ruime keus uit verschillende restaurants. Canadezen houden van goed eten en dat is dan ook iets wat je overal kunt doen in de aanwezige restaurants; van patat tot pasta en van salades tot heel fijne desserts. Sun Peaks resort wordt elk jaar groter en steeds meer mensen laten hier hun buitenhuisjes bouwen om zo optimaal van het skigebied te kunnen genieten. Helaas zijn deze hutten niet echt goedkoop.

In Sun Peaks heb je de keuze om een appartementje te huren of in een hotel te overnachten. Midden in het kleine centrum van het dorp staat dit gigantische hotel dat van alle gemakken is voorzien. Naast een buitenzwembad en jacuzzi, is er ook een oesterbar.Veel snowactiviteiten Hoewel Floortje ervoor koos om een paar uurtjes de omgeving te ontdekken per snowmobile, is het ook mogelijk om een aantal dagen een scooter te huren en in hutjes te overnachten. Elke dag van de week is er ’s avonds wel wat te doen in Sun Peaks. Zo kun je bijvoorbeeld avondskiën, fakkeltochten maken, of gewoon lekker een drankje in de bar drinken.

Voor weer en sneeuwinformatie van de skigbieden in Canda kun je hier een kijkje nemen.