Skiën in Duitsland

Duitsland is voor veel wintersporters een doorreisland en geen land om te gaan wintersporten. Terwijl verschillende Duitse plaatsen wat sfeer en mogelijkheden betreft, kunnen wedijveren met gerenommeerde Oostenrijkse wintersportoorden.

Vooral de dorpen en stadjes in de Beierse Alpen bieden goede voorzieningen, zowel voor de alpineskiër als voor de langlaufer. Daarnaast vormen de middelgebergten van het Sauerland, de Harz, het Zwarte Woud en het Beierse Woud een paradijs voor de beginnende skiër.

Actuele sneeuwhoogtes en weersverwachtingen vind je hier
Sneeuwkans Normaal gesproken hebben de Duitse wintersportplaatsen boven de 700-metergrens volop sneeuw van midden december tot half maart. Zeker in Zuid-Duitsland kan de sneeuw met bakken uit de hemel komen.

Bekijk de actuele sneeuw informatie van Duitsland
Bereikbaarheid Daarnaast zijn de meeste wintersportgebieden een oase van rust. Wachttijden bij de liften en Daarnaast is de reisafstand een belangrijk voordeel. Het overgrote deel van de wintersportplaatsen is vanuit Nederland per auto eenvoudig in één dag bereikbaar.

 

Rust

Overvolle pistes zult u hier zelden aantreffen. Slechts in het weekend worden de betere gebieden in Beieren druk bezocht door de Duitsers zelf. De geringe bekendheid van de Duitse wintersportplaatsen en het feit dat Duitsland niet overspoeld wordt door veel geld uitgevende skitoeristen, zorgen voor een aantrekkelijk prijsklimaat. Prijzen van skipassen, skilessen en versnaperingen op de piste liggen beduidend lager dan in Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk.