Skiën in Finland

Winterwonderland vol avontuur. Dat kan alleen Finland zijn!
Fins Lapland heeft niet alleen prachtige winterlandschappen: naast skiën en langlaufen kunt u rond de poolcirkel nog veel méér doen én beleven. Bijvoorbeeld spectaculaire hondensledetochten met enthousiaste husky’s, rendiersafari’s of sneeuwscootertochten bij maanlicht. En er is nog méér: ijsvissen, stoer sneeuwschoenwandelen, lunchen in de wildernis aan een kampvuur, overnachten in een snowhotel of een bezoek aan het dorp van de Kerstman. Ontspannen kunt u in ruime en gezellige accommodaties, vaak voorzien van een eigen sauna. En als het donker wordt, is er een grote kans dat u de fascinerende dans van het noorderlicht kunt bewonderen. Winter in Finland: elk moment een écht winteravontuur!

Actuele sneeuwhoogte en weersinformatie vindje hier

Feiten over Finland Het land strekt zich uit over een lengte van 1160 km met een breedte van 540 km. Er zijn 187.888 meren en 179.584 eilanden. Slechts 13% van het grondgebied is bewoond en 69% is bos. Het land heeft 5.132.000 inwoners.


(Cross-country)Skiën in Rovaniemi, Yllas en Levi

  • Ruka: het meest bekende en sneeuwzekere skigebied in Finland gelegen op 490m. Ruka heeft 31 pistes,  200 km aan loipes waarvan 15 km verlicht. Daarnaast biedt Ruka vele avontuurlijke off-piste mogelijkheden

 

  • Rovaniemi: naast het feit dat dit het thuisgebied van de kerstman is, kan hier ook geskied worden. In Rovaniemi is de Ounasvaraa skischool. Bij deze skischool zijn 6 hellingen, 4 liften en 3 skischansen te vinden. Hier begint het wintersportseizoen al in oktober. Daarnaast is er een route van 100 km voor cross-country skiën te vinden.
     
  • Levi: een groter gebied dan dat in het uiterste Noorden bij Rovaniemi. In Levi zijn 45 hellingen en 19 liften. De lengte helling heeft een lengte van 3000 meter met een hoogteverschil van 463 meter. Dit gebied heeft 250 km cross-country traject.
     
  • Yllas: dit gebied heeft 35 hellingen waarvan er vijf verlicht zijn. De langste is 3 km en er zijn 7 hellingen waar kunstsneeuw aangemaakt kan worden. Het gebied heeft 18 liften en dit zijn de prijzen van de skischool in Yllas: voor een privé les van 50 minuten betaal je 28, 59 EURO, een extra persoon kost dan 11, 77 EURO. Groepslessen van 2 x 50 minuten kan je volgen in een groepje van 2 –3 personen en dit kost 52,59 EURO, of in een groep van 4 – 8 personen waar je 21,86 EURO voor betaalt. Ook in dit gebied is een cross-country traject. 250 km waarvan 38 km verlicht.

Hotels en blokhutten Hotels en blokhutten zijn de belangrijkste accommodaties voor toeristen. Hotels zijn onder andere te vinden op de site van Hotels Finland. Bijna alle hotels zijn van hoge kwaliteit. Een andere manier van overnachten is in een blokhut. Deze zijn onder andere te vinden op de site van Sauna Lahti. De blokhutten zijn er met “basisvoorzieningen” zoals verwarming en koelkast en met uitgebreide voorzieningen zoals een sauna, televisie en magnetron.

Bijzondere activiteiten Behalve wintersporten is er in Finland nog meer te ontdekken. Bijzondere manieren van vakantie vieren is op een sneeuwscooter door lapland toeren of ijsklimmen. Bij deze laatste sport wordt je door een gids meegenomen naar een slag. De avontuurlijke wintersporter kan op rendier safari of een tocht met een hondenslee. Ontdek de avontuurlijke winters op de Poolcircel tijdens de winter adventure weeks van Buro Scandinavia. Voor de originele wintersport verzameling ijsrotsen en mag je zelf gaan klimmen. Met in beide handen ijshamers en schoenen met punten kun je aan de husky safari heeft Joytours een speciaal arrangement: Met het vliegtuig van Helsinki naar Kiittila in het Noordwesten van Finland. Vlakbij de plaats Muonio ligt een uitgestrekt natuurgebied, geschikt voor een vijfdaagse safari. Tijdens deze reis overnacht je in hotels en in blokhutten. De groep voor een huskysafari bestaat uit maximaal 7 personen. De safari kost € 1359,07.