Skiën in Oostenrijk

De cijfers hebben door de jaren heen het overtuigende bewijs geleverd: Oostenrijk is door Nederlanders het meest bezochte en gewaardeerde wintersportland in Europa. De infrastructuur voor het alpineskiën is in Oostenrijk ideaal. Ook voor het langlaufen zijn voorzieningen ruimschoots aanwezig. Het is niet alleen het heerlijke gevoel om op twee latten door het winterlandschap te glijden dat jaarlijks duizenden Nederlanders doet besluiten om naar Oostenrijk af te reizen. Het unieke van Oostenrijk is dat iedere vakantieganger zich hier onmiddellijk thuisvoelt en het gevoel heeft als gast een bijzondere positie te bekleden. Dat komt vooral door de overbekende en geprezen Oostenrijkse gastvrijheid en ‘Gemütlichkeit’.

Actuele sneeuw informatie van Oostenrijk


Lagere bergen

Het uitgesproken hooggebergte is in Oostenrijk minder uitgebreid dan in bijvoorbeeld Zwitserland. Daardoor zijn veel wintersportplaatsen op lagere bergen georiënteerd. Het is nuttig om te informeren naar de skimogelijkheden in de streek rondom de gekozen plaats, zodat u bij te weinig sneeuw kunt uitwijken.

Ideaal voor beginners

Dankzij de grote verscheidenheid aan skigebieden is er in Oostenrijk voor iedereen, van skivirtuoos tot beginneling, wel een piste te vinden. Zeker voor de beginnende skiër is Oostenrijk het aangewezen skiland. De toegepaste skitechnieken in de skischool zijn wereldberoemd en in combinatie met de gezellige sfeer zal een eerste wintersportvakantie niet snel tegenvallen.

Langlaufmogelijkheden

Alpine-skiën mag dan de sympathie hebben van vele wintersporters, dat wil niet zeggen dat de langlaufsport in Oostenrijk een ondergeschoven kindje is. De wintersportoorden hebben de groeiende populariteit voor deze sport tijdig onderkend en beschikken veelal over een uitgebreid loipenet.

Après-ski

Wanneer het daglicht verdwijnt en de ski's opgeborgen worden, is het tijd voor de beroemde après-ski. Het vertier na het sporten. Voor velen is dit vermaak na het skiën al reden genoeg om op wintervakantie naar Oostenrijk te gaan.

Skigebieden Oostenrijk