SKIËN IN TURKIJE

Turkije is als wintersportbestemming behoorlijk in opkomst. De belangrijkste skigebieden van Turkije liggen rond de Uludag in het noordwesten, bij Kartakalya in het midden en het Palandokengebergte in het oosten van het land.

De Uludag

Bij Bursa vind je het chique en dure ski-oord op flank van de 2543 meter hoge berg Uludag in het nationaal park Uludag. Veel apres ski, maar de pistes (in totaal 30 km) zijn eenvoudig en vooral geschikt voor beginners. Naast deze 30 kilometer heeft het skioord nog eens 30 kilometer ongeprepareerde piste. Bij je hotelkamer krijg je een pas die geldig is in de liften van het hotel. Je kunt daarnaast passen kopen voor liften die door andere hotels worden beheerd. De Kervansaray lift brengt je naar de top van de Uludag. In Bursa kun je overigens uitstekend mode kopen.

Actuele sneeuwhoogte en weersinformatie


Kartalkaya

Het skioord Kartalkaya ligt in het Nationaal Park Yedi Göller op 80 km afstand van Ankara. Yedi Göller betekent 7 meren, en is ook in de zomer een belangrijke toeristische bestemming. Qua lengte en zwaarte zijn de skipistes vergelijkbaar met dat van de Uludag, alleen is hier een groter deel blauw (20 km) en een kleiner deel rood (7 km).

Het Palandokengebergte

Het Palandokengebergte ligt in het oosten van Turkije en biedt de skiër en snowboarder veel puur skigenot. Vanaf oktober tot laat april ligt hier sneeuw, en vanuit de hele wereld begeven de meer ervaren skiërs zich naar dit tussen de 2100 en 3200 meter hoogte gelegen gebied. Het skigebied biedt minder nachtleven en apres-ski dan de Europese skigebieden, maar wel vind je hier een van de langste skipistes ter wereld, vele zware pistes en mogelijkheden om er ski-treks te ondernemen. Bij elkaar heeft het Palandokengebergte 40 km piste. (10 km blauw, 15 km rood en 5 km zwart).