Skiën in de Verenigde Staten

Met de huidige lage stand van de dollar is skien in Amerika steeds aantrekkelijker geworden. Je kunt verder geld besparen door een vompleet verzorgde reis te boeken. Je hoeft dan niet zelf meer een eigen auto te uren wat in dit land wel essentieel is aangezien de afstanden veel groter zijn en veel plaatsen niet gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken zijn.

Actuele sneeuwhoogte en weerinformatie


In de VS kent men de term logies niet. Je krijgt meestal een soort gratis ontbijt wat bestaat uit donuts en cornflakes. Hoewel restaurants niet duur zijn is het goedkoper om zelf wat brood en beleg in de supermarkt te halen. Kamers zijn meestal voorzien van een koffiezetter of waterkoker en bederfelijke waar kun je in een koelkastje kwijt. Lunchen kun je goedkoop op de piste en het avondeten in een restaurant. Wil je een keer niet uit eten dan kun je gemakkelijk bij een lokale supermarkt avond eten kopen.

Lift passen zijn meestal later op de dag goedkoper dan smorgens vroeg. En de passen zijn vaak 5 uit 7 dagen of 7 uit 10 dagen. Je bent dus niet verplicht om iedere dag te skien. Dat is vooral handig als het eens slecht weer is of als je een dagje wilt gaan shoppen.