Skiën in Zweden

Wintersport Zweden is ideaal voor de hele familie. Met de uitstekende voorzieningen en dankzij de BTW verlaging van 12 naar 6% kunnen Zweedse skigebieden beter concurreren met andere bestemmingen in Europa. Op diverse plaatsen in Zweden waren de passen al goedkoper dan elders. Nu kan een verdere verlaging worden ingezet. Zweedse wintersportlocaties experimenteerden al langer met aantrekkelijke aanbiedingen, zoals een gratis skipas voor jonge kinderen of gratis gebruik van een helm.

Actuele Sneeuwhoogte en weerinformatie


Naast deze prijsverlaging is er het afgelopen jaar fors geïnvesteerd in de diverse Zweedse skigebieden. Voor een deel is dit besteed aan nieuwe liften. Ook is geinvesteerd in uitbreiding van accommodaties en voorzieningen. Naast de investeringen voor de wereldkampioenschappen in Åre is vooral veel uitgebouwd in Branäs en Orsa Grönklitt. Branäs in Värmland is een relatief klein skigebied, maar trekt veel belangstelling, met name bij gezinnen: alles ligt zeer dicht bij elkaar. Ook Orsa Grönklitt heeft het afgelopen jaar fors uitgebreid en vernieuwd.

Zweedse skigebieden

Åre:  grootste skigebied Scandinavië met 103 afdalingen pistes 100km op een hoogte tussen de 380-1274 m. Voor skiërs van alle niveaus
Idre fjäll perfecte familiebestemming in ruig en uitgestrekt skigebied met 42 pistes en 74 km loipes , waarvan 13,5 km verlicht.
Säfsen: familiebestemming voor skiërs en langlaufers op een hoogte van 300-480 m, met 16 pistes en 115 km loipes waarvan 5 km verlicht.
Orsa: skigebied met 22 pistes en 60 km aan loipes, veel langlauf-en schaatsmogelijkheden
Kläppen: familiebestemming bij de skigebieden van Sälen. Kläppen heeft 35 km aan pistes voor skiërs van alle niveaus. Ook heeft Kläppen uitgebreide voorzieningen zoals een snowpark, funpark en vele activiteiten.