SKIËN IN ZWITSERLAND

Als u voor Zwitserland kiest, dan kiest u voor kwaliteit. Het land heeft een rijke traditie op het gebied van de wintersport en ander toerisme. Niet voor niets is het alpine-skiën in toeristische vorm in Zwitserland van de grond gekomen.

De toerist voelde zich al snel thuis in de dorpen die rijk zijn bedeeld met natuurschoon. De Zwitserse Alpen zijn zeer gevarieerd en hebben vele hooggebergteregionen. In het algemeen liggen de wintersportplaatsen meer in het voorgebergte en ook midden in de gletsjerwereld vindt u vele centra. Door de hoge ligging bieden deze winterplaatsen een goede sneeuwzekerheid.

Actuele sneeuw informatie van Zwitserland

Gevoel voor kwaliteit

De organisatie van het toerisme in Zwitserland is veel ouder dan de wintersport. Vele plaatsen dateren van voor de opbloei van de wintersport en hadden al een carrière als kuuroord achter de rug. De nostalgische sfeer uit het kuurtijdperk vindt u terug in de vorm van oude, statige (kuur)hotels. Plaatsen als Sankt Moritz, Davos, Arosa en Wengen krijgen hierdoor zelfs een ietwat chique uitstraling.
 

 

 

Behoud van oorspronkelijk karakter

Daar tegenover staan de nieuwe wintersportcentra die zich pas de laatste twintig jaar hebben ontwikkeld. Het kanton Wallis is hofleverancier van deze nieuwkomers, die op het gebied van accommodatie en alpine-skiën tot de absolute top in wintersportland behoren. Ondanks alle uitbreidingen van de laatste jaren hebben de meeste wintersportplaatsen echter hun oorspronkelijke karakter weten te behouden.

Totaalpakket aan sportmogelijkheden 

In Zwitserland heeft men vaak meer gevoel voor kwaliteit dan in de andere wintersportlanden. Daar staat een hogere prijs tegenover. De skigebieden van de vooruitstrevende Zwitserse wintersportoorden zijn optimaal ontsloten door hypermoderne bergsystemen. Ze bieden schitterende mogelijkheden voor met name de goede skiër. Opvallend is een goed verzorgd totaalpakket aan sportmogelijkheden, waarbij de langlaufer en wandelaar niet vergeten worden. Snowboarden heeft in Zwitserland enorm veel aanhangers. Zoveel zelfs dat er speciale plaatsen en gebieden voor de ‘scene’ zijn.

Bescheiden après-ski De après-ski is in Zwitserland zeker niet zo uitbundig als in buurland Oostenrijk. Het merendeel van de wintersporters verblijft in een chalet en zoekt na het wintersporten meestal het eigen onderkomen op.