Reviews over Les Deux Alpes

Bekijk reviews van Les Deux Alpes

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Les Deux Alpes

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Les Deux Alpes

Door Chistoph op 27-02-2011
Door de verbinding met la Grave is les 2Alpes voor de gevorderde Skier een van de beste skigebieden van Frankrijk. Ook het dorp is voor Franse begrippen gezellig.
Door inge op 30-10-2010
We gaan al meerdere jaren naar Les2Alpes tijdens de paasvakantie want ze hebben pistes tot 3600m (gletsjer !) en is dus heel sneeuwzeker. Pistes zijn mooi breed en goed onderhouden : ideaal voor beginnende skiers en zeker gezinnen met kinderen (want er zijn zelfs nog groene pistes helemaal boven). Er zijn ook genoeg andere activiteiten in het dorp : openluchtzwembad (verwarmd !), ijspiste en Office de Tourisme organiseert regelmatig activiteiten. Voor de jeugd zijn er een paar leuke bars en zijn ook genoeg restaurants (frans, italiaans, fastfood...) aan democratische prijzen. Wel opletten extra letten waar je je appartement huurt : Les2Alpes is lang en smal en je kan dus aan de buitenkant van het dorp gelogeerd zitten wat het moeilijk maakt om te stappen naar de grote skilift Jandri Express(er zijn wel bussen maar die zijn dan wel heel druk...). Les2Alpes blijft regelmatig investeren in hun skigebied en vanaf seizoen 2011-2012 komt er een nieuwe blauwe skipiste bij ter hoogte van Cote Brune zodat de afdaling naar het dorp makkelijker wordt (nu enkel een lange groene piste en een moeilijke zwarte...)
Door Martijn op 28-12-2008
Ik ben Jazn 2008 voor het eerst wezen boarden daar en moet zeggen dat het voor de beginner best wel te doen is alleen het laste stuk naar beneden het dorp in moet je toch echt wel de zwarte piste hebben of het pat maar daar is het somes wel heel erg druk. Het uitgaans leven is daar wel Ok niet echt een stap dorp. We moet ik er bij zeggen dat de skie scholen daar wel heel erg goed zijn en dat ik er en hoop plezier aan heb gehad.
Door Nancy op 16-02-2008
Leuke pistes, sommige echte race-pistes. Alleen om weer naar beneden te komen, zijn er alleen zwarte pistes. Als beginner kan je wel het groene piste/pad nemen of anders gewoon met de lift.
De kosten om te eten op de pistes valt op zich wel mee. Je kan ook afhalen en dan is er vaak een aanbieding van een stokbrood met beleg en een flesje drinken voor 7 euro. De Fransen zijn vriendelijk en behulpzaam en de meesten kunnen ook Engels praten, dat viel me wel op. Op 3400 m. hoogte, wanneer je met de ondergrondse meegaat, kom je bij de ijsgrotten uit (4 euro pp), is ook leuk om een keertje te zien.
Er rijden ook continue bussen door het dorp, dus je hebt echt geen auto nodig.
Wat me ook opviel, was dat er weinig sleepliftjes zijn, behalve beneden waar ook de beginners zijn.
Er is ook een heel mooi snowboardpark, echt supergaaf! Met ook boardercrosses, ook leuk natuurlijk voor de skiers.
Er zijn genoeg eettentjes en uitgaansmogelijkheden en ook de Veronica bar is gezellig.
De prijzen in de supermarkten zijn ook redelijk, niet extreem duur.
Door nijn op 19-12-2007
Heel leuk skigebied, jammer dat retourpiste vaak slecht is (redelijk stijl en laag, dus weinig sneeuw)
Door jelle op 21-11-2007
Het is een mooi en groot skigebied en door de gletsjer redelijk sneeuwzeker. De Pistes op de gletsjers zijn wel enigszins saai met uitzondering die naar La Fee. Iets lager dan de gletsjers zitten de beste pistes enkele mooie zwarte en vele rode. Weer een stukje lager liggen eigenlijk de meeste blauwe pistes en hier kan de beginner prima aan zijn trekken komen. Nadeel is vooral dat afdalen naar het dorp of via een zwarte of via een blauw pad moet en vaak van slechte kwaliteit zijn. Dus of met de gondel naar beneden, of in de rij staan op de blauwe, of en masse wegglijden op de ijzige zwarte.