Weer en sneeuw in Avoriaz (Les Portes du Soleil (fr))

Bekijk reviews van Les Portes du Soleil (fr)
Klik voor meer foto's van Les Portes du Soleil (fr)

Wintersport in Avoriaz
Een van de meest moderne plaatsen binnen het skigebied Portes du Soleil is het wintersport plaatsje Avoriaz. Doordat het hele dorp wel gemaakt lijkt van cederhout, waan je je in een wereld van sneeuw en hout. Door de hoge ligging (1800 meter) is de sneeuwhoogte eigenlijk altijd goed. In de straten van Avoriaz zijn auto's vervangen door sleeën, zie je kinderen rondgaan in hun sleetjes en kunnen skiërs naar beneden skiën tot de deur van hun hotels! Omdat het dorp autovrij is, is er een lust aan restaurants en terrassen en een voor Franse begrippen een skivakamntie met erg goede après-ski.

Après-ski in Avoriaz
Het nachtleven in Avoriaz is goed te noemen, met meerdere discotheken, waaronder het erg leuke 'Festival'. Zo is er ook tot in de late uurtjes genoeg te beleven.

Snowboarden in Avoriaz
Avoriaz trekt alles uit de kast voor freestyle fans met niet minder dan vijf speciale zones voor alle nivo'ss en disciplines: superpipe, grens-cross, variëteit modules en het nieuwe Jake Burton-geïnspireerde snowpark, aka de Stash, dat verschillende routes biedt door het bos van Les Lindarets en een aantal memorabele volledig houten onderdelen! Meer informatie op www.snowparkavoriaz.com

Daarnaast zijn er weinig sleepliftjes, enorm veel off-piste mogelijkheden en aantal geweldige boardercross pistes (vooral die bij Nyon, vlakbij Morzine). De off-piste runs vanaf de 'Col du Fornet' zijn geweldig, en bieden bijna het hele jaar lekkere dikker poedersneeuw. De boarders die ervan houden om tussen de bomen door te laveren, kunnen ook naar Les Gets trekken!

 

Hier onder tref je de actuele weersverwachting voor Avoriaz. Avoriaz ligt in het skigebied Les Portes du Soleil (fr). Het weer voor 7 dagen bekijken? meld je aan of registreer.

Sneeuwhoogte Avoriaz

2460 m 320 cm 1000 m 68 cm

Piste informatie

  • Liften open: 35
  • Liften totaal: 170
  • Pistetoestand: Paksneeuw
  • Sneeuwtoestand: Paksneeuw
  • Dalafdaling: open