Reviews over Oetztal

Bekijk reviews van Oetztal

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Oetztal

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Oetztal

Door Carver op 13-02-2014
Ik ben al enkele malen in Sölden geweest en het blijft voor mij een van de beste plekken om te bezoeken voor dan wel juist achterin het seizoen. Het gebied ligt verspreid over drie pieken en het hoogste deel ligt op een gletsjer. Het is voor Oostenrijkse gebieden ook erg groot, maar niet zo groot als de grootste Franse gebieden.

Doordat het zo verspreid ligt over zowel de hoogte als op verschillende pieken heb je altijd een plek waar de pistes er goed bij liggen. In het midden van de winter zul je wat meer op de lagere pistes zitten aangezien het boven in dan slecht weer is.

Het dorp zelf is wat aan de toeristische kant wat ook niet vreemd is aangezien ze in Sölden na Wenen de meeste hotelovernachtingen per jaar hebben. Daardoor is de apres ski wel erg gezellig en nog steeds Oostenrijks goedkoop (hoewel er voor de Russen altijd genoeg geld stuk te slaan is op een magnum Moët).

Een speciale attractie is het aantal skiwinkels wat enorm goed materiaal verkoopt en verhuurt. Dit heeft er mede mee te maken dat doordat er zo lang sneeuw ligt het vaak gebruikt wordt door fabrikanten om te testen.

Mocht je op zoek zijn naar nieuwe carving ski's of snowboards (racewaardig materiaal is volop voorhanden!) huur dan een paar dagen een board of ski's uit de hoogste klasse en koop dan degene die het meest bevalt.

Voor mij valt het in het midden van het seizoen wat tegen en zijn andere Oostenrijkse plaatsen misschien wel net zo interessant, maar er ligt in December altijd genoeg sneeuw boven en het seizoen gaat tot voor in Mei door.
Door Ken Houtevelts op 10-11-2008
Ultra moderne liften,sneeuwzekerheid van November tot Mei.Gezellig skigebied met veel variatie.
Door Geert op 03-12-2007
Klein, maar fijn skiegebied, zeker voor kinderen en beginners. Goede begeleiding skiescholen.
Prachtig onderhouden pistes.
Door el piste-tigre op 29-11-2007
Sneeuwzeker,gezellig,ultra moderne lift voorzieningen en ze blijven investeren.Leuke pistes genoeg variatie,pulserende plaats Solden.