Weer en sneeuw in Sölden (Oetztal)

Bekijk reviews van Oetztal
Klik voor meer foto's van Oetztal

Sölden is een échte wintersportplaats waar Wereldbekerwedstrijden worden gehouden en behoort tot de bekendste wintersportcentra van Europa. Tot de gemeente Sölden behoren tevens de plaatsen Hochsölden, Zwieselstein en Vent. In het gemeentegebied Sölden zijn 146 km2 bedekt met gletsjers en 321 km2 met bergtoppen, berglandschap en bossen.

Het skigebied van Sölden heeft 146 kilometer piste en reikt tot een hoogte van 3.340 meter wat skiën tot ver in het voorjaar mogelijk maakt. Sölden heeft als enige skigebied in Oostenrijk 3 bergtoppen boven de 3.000 meter. Ze worden ook wel de BIG 3 genoemd. Het betreffen de Gaislachkogl (3.058 m), Tiefenbachkogl (3.309 m) en Schwarze Schneid (3.370 m).

Sölden heeft ook op het gebied van après ski een naam hoog te houden. Rond een uur of vier 's middags begint het après ski leven in Sölden. Je kunt terecht in vele schirmbarretjes, cafés, barretjes en disco's.

Ötztal Arena heeft als enige skigebied in Oostenrijk drie bergtoppen die boven de 3.000 meter reiken. Ze worden ook wel de 'Big 3' genoemd. In het skigebied van Sölden alleen al zijn 23 bergrestaurants en hutten te vinden. Zowel kleinschalige houten almhutten als ook grote restaurantschuren. De dorpjes Ötz en Vent zijn ideaal voor gezinnen met kinderen. Zit je in Längenfeld dan kun je skiën in Ötz of Sölden. Vanuit Niederthai moet je naar Sölden om te skiën of snowboarden.

Solden staat ook bekend als waar snowboard walhalla. 

Het Snowpark Sölden Area47 heeft zich door de jaren heen bewezen als ware grootheid in het sneeuw park circus. De veelzijdige set-up zal regelmatig worden uitgebreid en komt altijd met nieuwe troeven en nieuwe uitbriedingen om de internationale freestyle gemeenschap passende uitdagingen. Area47 is voor zowel skieers als snowboarders een ware uitdaging.

Hier onder tref je de actuele weersverwachting voor Sölden. Sölden ligt in het skigebied Oetztal. Het weer voor 7 dagen bekijken? meld je aan of registreer.

Sneeuwhoogte Sölden

3082 m 267 cm 1793 m 164 cm

Piste informatie

  • Liften open: 9
  • Liften totaal: 31
  • Pistetoestand: Poedersneeuw
  • Sneeuwtoestand: Poedersneeuw
  • Dalafdaling: open