Reviews over Tuxertal

Bekijk reviews van Tuxertal

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Tuxertal

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Tuxertal

Door koen op 20-04-2009
Tux,tux,hintertux,schifarn kann mann da immer!!. In elk seizoen altijd sneeuw!Sinds de nieuwe gletcherbus 1 goede ontsluiting dus geen wachttijden meer!Voldoende parking(is nodig,want bij weinig of slechte sneeuw gaat iedereen daarheen)Nadeel:de sleep-en zetelliftjes per 2 zijn zeer lang en niet zo comfortabel bij koud,winderig weer.Penken en Rastkogel hebben betere liften ,veel gevarieerder en gezelliger pistes,ook de horeca is veel uitgebreider en gezelliger.Bij voldoende sneeuw zeer mooie dalafdalingen,zowel vanaf de gletcher als elders.Is een aanrader !
Door koen op 17-04-2009
Net terug van Tuxertal.Reeds 3de keer met vrouw en dochter.Super weer en nog veel sneeuw .Bij voldoende sneeuw mooie dalafdalingen mogelijk,zowel naar Hintertux als naar Lanersbach en Vorderlanersbach.Voor de auto was het ook verlof.Hoewel er bij de gletcher een grote parking is(ook ondergronds)alles met de skibus,pendelt zeer vlot heen en weer tssn. Tux en Vorderlanersbach.De boodschap echter luidt :ochtendstond heeft goud in de mond:rond 9uur rijden veel bussen.Dat die dan overvol zijn moet je erbij nemen.Wachttijden aan de liften zijn bijna in het ganse Tuxertal nihil.Heel goede ontsluiting dankzij de nieuwe gletcherbus 1.Zelfs in de spits.Wat een verbetering.Overige liften zijn op de gletcher minder confortabel als in Rastkogel,Penken en Eggalm.Daar heb je meer zetelliften met overkapping,want je zult het maar meemaken in een ijzige wind met wat neerslag erbij.Ik zweer u,dan zit je er hééél lang op,de sleep-en zetelliftjes per twee zijn heel lang op de gletcher.Je bent verkleumt van de kou!Wat nu het geval niet was(was zelfs zweten)Overigens is de horeca op de gletcher maar pover.Ten minste als je van de kleinere eetgelegenheden houdt.Want in het grote Tuxer Fernerhaus en Sommerbergalm(die wel heel modern en proper zijn )is het een overrompeling.Over het algemeen is het in Rastk.Penken en Eggalm vééél gezelliger,veel gevarieerder pistes,groot uitgebreid gebied,vooral Rastkogel en Penken met de 150er-tux pendelbahn als aaneenschakeling en veel meer kleine gezellige horeca(aanrader:Christa's skialm aan Penkenjoch 2095m)Nadeel is dan weer,de sneeuwkwaliteit bij warm weer.Dan moet je wel hogerop.Oh ja,we hebben genoten van de free-style skiers en boarders in het prachtige halfpipe/funpark in Penken.Zeer leuke après-ski vooral in Tux:Tux tux ,hintertux! schifarn kann mann da immer...!!
Door Tom op 22-11-2008
Lekker sneeuwzeker met mooie moderne liften(behalve op de gletsjer, daar vooral sleepliften vanwege het werken van het ijs).

Offpiste vooral bij Eggalm en Rastkogel. Gebied meer geschikt voor gevorderden, maar beginners kunnen er goed uit de voeten!
Door Henk op 19-11-2008
Ben hier samen met mijn zoon geweest skien, mooi gebied. Zeer veel mogelijkheden voor de beginnende en ervaren skier. Door het gletschergebied altijd sneeuwzeker maar daardoor bij weinig sneeuw ook zeer druk.
Stechte aanslauitingen met de overige ski gebieden in het zillertal, bussen zijn vooral in de middag nauwelijks beschikbaar, waardoor toch weer iedereen met de auto komt.
Door lars op 20-01-2008
ik kom er elk jaar en ik heb het er altijd naar mijn zin er ligt altijd veel sneeuw