Reviews over Whistler Blackcomb Mountain

Bekijk reviews van Whistler Blackcomb Mountain

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Whistler Blackcomb Mountain

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Whistler Blackcomb Mountain

Door Annemieke op 25-10-2008
Mijn man en ik zijn in februari 2007 in Whistler geweest. In 1 woord GEWELDIG!!
Het disney-achtige dorp is super gezellig. Geen apres ski drukte en gezuip zoals in Europa, maar gewoon gezellig eten en drinken met een muziekje erbij.
Toen wij er waren lag er meer dan 10 meter sneeuw, dus sneeuwzeker? Mwah... ;)
De sneeuw is ook echt vele malen beter dan we in de Alpen gewend zijn. Geen ijzige vlaktes, veel poeder!!
Het gebied is enorm groot, met veel pistes, 3 gletsjers en een aantal 'bowls' waarin je echt alle vrijheid hebt en die bovendien door hun gunstige ligging veelal vol liggen met poedersneeuw.
Het gebied wordt echt 'gemanaged'. Alles is perfect aangegeven. Er zijn aparte 'slow zones' en 'family zones' waar niet hard geskied mag worden. Er zijn mountain guides die je de weg wijzen en gerust even een stukje mee skiën.
De liften zijn vrijwel allemaal gondel en stoeltjes liften. Geen gekloot met lullige anker- en paddestoelliftjes. Dat zou ook niet goed werken, want de afstanden die de liften overbruggen zijn veel te groot om via een paddestoelliftje te doen.
En verder is iedereen aardig en gezellig. Geen lange rijen, voordringers, etc.
Beter dan dit krijg je het niet!
Nog een tip: boek als je er bent ook een Husky honden trip!

Door Marc op 14-05-2008
De hele berg is één grote speelweide om zowel op de piste als daarbuiten te skien, inclusief cliff areas voor leuke jumps (deze areas staan trouwens zeer goed en duidelijk van te voren aangegeven zodat je niet voor verassingen komt te staan). Het gebied is zeer sneeuwzeker. Begin april konden wij gewoon nog terugskiën naar het dorp op 600meter. En ja, de sneeuwkwaliteit is echt veel beter dan in europa! Mooie afdalingen voor alle niveaus. Ook leuk om tussen de bomen door naar beneden te skiën. Geen gevaarlijke gekken op de pistes en nergens wachtrijen bij de liften.
Ideaal voor beginners zijn pistes in de slow-zone. Dat zijn pistes waar iedereen langzaam moet skiën zodat beginners zich veiliger voelen. Ski je daar te hard dan wordt je erop aangesproken en loop je de kans dat je je skipas moet inleveren! De black diamond pistes zijn veelal buckel pistes.
De appartementen in Whistler zijn véél ruimer dan in Frankrijk en bijna allemaal hebben ze een hot tub, heerlijk!
In het dorp kun je super lekker uit eten(mongolien grill is een topper!).
Een absolute aanrader is het heli-skiën! Top top top. Kost wel wat maar dan heb je ook wel de belevenis van je leven, die je dan ook nog met filmbeelden op dvd mee kunt krijgen. Voor deze unieke belevenis hoef je echt geen extreem skiër te zijn!!! Voor de eenvoudigste heli-ski trip hoef je niet eens off-piste ervaring te hebben maar moet je wel zonder problemen rode pistes af kunnen komen!
De mensen in Whistler zijn, in tegenstelling tot veel franse skidorpen, zeer vriendelijk!
Als je eenmaal hier geweest bent wil je nooit meer in de gestresste chaos-drukte in europa skiën.
Het enige minpuntje is dat je vakantie duurder wordt vanwege de vlucht naar Vancouver.