Reviews over Wipptal / Steinach

Bekijk reviews van Wipptal / Steinach

Je kunt ook jouw tips en ervaringen delen met andere bezoekers ! Geef jouw waardering over de verschillende onderdelen en voeg eventueel een tekst toe.

Wipptal / Steinach

Skiën algemeen Pistes
Offpiste mogelijkheden Apres Ski mogelijkheden
Geschikt voor kinderen Sneeuwzekerheid
Geschikt voor beginners Geschikt voor gevorderden
Goede snelle liften Algemene indruk

Beoordelingen van Wipptal / Steinach

Door anne op 03-03-2008
Het Wipptal is een heerlijk skigebied met name voor beginners en gezinnen met (jonge) kinderen. Voor gevordenen is er minder in dit gebied te beleven qua skimogelijkheden. De sfeer in het gebied vond ik in een woord geweldig. De natuur is prachtig en de mensen zijn er gastvrij. Overal hangt een ontspannen sfeer.

Er zijn verschillende dorpen in het gebied. In het Gschnitztal, wat een onderdeel is van het Wipptal, vindt men Trins, Galtschein en Gschnitz. Trins is een zeer gezellig dorp en in alle dorpen zijn veel hotels en appartementen.

Het skigebied is allerminst massaal, maar er wordt genoeg geboden wat betreft wintersportmogelijkheden. Er zijn ski, snowboard, langlauf en rodelcursussen te volgen. Ook voor de wandelaar is het Wipptal een paradijs. Er zijn verschillende, prachtige, wandelroutes.

De sfeer in de dorpen is, zoals ik al eerder vermeldde, fantastisch. Echte après ski vindt men er niet veel. Daarentegen zijn er wel verschillende, gezellige restaurants en bars.

Tips:
Top-schi en snowboard schule Gschnitztal in Trins. Wij werden er heel gastvrij ontvangen en het aanbod is talrijk. Ook verhuren zij materiaal. De verschillende skileraren zijn stuk voor stuk heel bedreven in hun vak. Elke leraar geeft les aan een groep waar hij of zij goed mee om kan gaan. Dit is heel fijn voor cursisten.
De afsluitingsavond van de skischool is 'beroemd'in Trins. Op deze avond krijgt elke deelnemer een medaille en oorkonde. Tijdens deze avond zorgen de leraren voor muziek en dans.

skiArena Bergeralm.
In dit skigebied vindt men alle soorten pistes. Er zijn veel liften. Het mittelstation is met een gondel te beriekn. Op het mittelstation vondt men verzamelplaatsen voor de skischolen, een restaurant en de startpunten van verschillende liften. Dit gebied is uitstekend voor beginners en licht gevordenen omdat rode en blauwe pistes overhersen. Er zijn wel zwarte pistes, maar dit aanbod is niet heel groot. men kan met de gondel terug naar het dal vanaf het mittelstation maar men kan ook de dalafvaart maken en over deze rode piste naar beneden skiën.