ABS techniek

Hoewel al vijftien jaar geleden ontwikkeld door de Duitser Ernst Garhammer, is de ABS techniek nog altijd niet echt bekend. Hier informatie over wat het inhoudt, hoe duur een cursus is en waar je meer informatie erover kunt krijgen.

Andrehen - Beugen - Strecken In feite is de ABS-techniek gebaseerd op de meest natuurlijke skibeweging. Namelijk het bovenlichaam meedraaien en sturen met de dalski. Ondanks dat de basis ligt in deze natuurlijke skibeweging is het een sterk afwijkende beweging van de aangeleerde basistechniek. De beginselen van ABS:

  •     Andrehen: draai een gestrekte arm en je hoofd in de richting waar je heen wilt, laat de ski's maar volgen...
  •     Beugen: licht door je knieën buigen zodra je aan een bocht begint...
  •     Strecken: je lichaam even rechten. Dit ontspant en ontlast je beenspieren even en helemaal. Dit geeft je het uithoudingsvermogen om non-stop te blijven skiën.
  •     Puur natuur

ABS is eigenlijk de techniek die kinderen van nature hebben. Een eenvoudig te leren skibeweging. Eigenlijk is ABS een vorm van carven, maar wel zo dat de kniebanden niet overmatig belast worden. Het lichaam blijft rechtop staan en draait naar de berg toe. Dit met meedraaiende skistokken.