Rolstoel en wintersport?

Wat veel mensen niet weten is dat mensen met een handicap uitstekend kunnen sporten.. Dus ook skiën ! Er is voor bijna iedere handicap wel een oplossing om aangepast te kunnen skiën. In Nederland zijn een aantal verenigingen actief. De verenigingen verzorgen skilessen die zoveel mogelijk gegeven worden door mensen in een vergelijkbare situatie als de deelnemer. Verder bestaan er speciale wintersport hotels gericht op gehandicapte skiëers.

Poly -Aktief

Jeugdgroep De enige Nederlandse organisatie die is aangesloten bij de NskiV, de Nebas-Nsg en deel uitmaakt van het Europese Slide projekt. Non Profit Skischool voor aangepast skiën, reizen met aangepast skiles en aangepast skimateriaal verkoop.

Poly-Aktief

Sporthotel voor mensen met een handicap

In Tirol is het eerste sporthotel voor gehandicapten geopend. Dit sporthotel is te vinden in het Kaunertal. Adviseur bij het opzetten van dit project is de Duitser Andreas Schiestl geweest. Hij won op de paralympics in Nagano zilver in de zogenaamde Monoskibob, een speciaal sneeuw- en wintersportvoertuig voor gehandicapten.

Veel verkeersbureaus en VVV's in de Alpenlanden spelen in op de snel groeiende vraag van gehandicapten naar geschikte wintersportplaatsen. In het Oostenrijkse Sporthotel Weisseespitze zijn 60 van de 170 kamers ingericht voor gehandicapten met een rolstoel. Andreas Schiestl leidt in het Zaunertal een skicursus voor gehandicapten. Het personeel op de piste wordt speciaal opgeleid om rolstoelgebruikers te leren skiën. Er zijn cursussen voor beginners en voor gevorderden.

Ook voor blinden en slechtzienden zijn er vakantiemogelijkheden in Tirol. Het bureau voor toerisme in Tirol heeft een speciale brochure uitgegeven met daarin reistips en mogelijkheden voor gehandicapten en blinden en slechtzienden.

Informatie: SWG-Nederland

Vereniging Gehandicapte Wintersporters

Onze vereniging organiseert al vele jaren wintersportreizen voor lichamelijk gehandicapten.
VGW is al 25 jaar actief op het gebied van aangepast skiën!

Informatie: VGW-Online

eHandicapten Op Ski’s  Stichting geHandicapten Op Ski’s
Leuk filmpje van een rolstoel skier.... een goede